• BEAPHAR ANTI MYIASIS (MADENZIEKTE) 75ML

Anti Myiasis (madenziekte) 75ml


Anti Myiasis is voor de preventie van Myiasis (madenziekte) bij konijnen en cavia's, veroorzaakt door de blauwgroene bromvlieg (Lucillia sericata).

Beaphar Anti-Myiasis (Ivermectine 0,05%, huidspray, oplossing voor konijnen en cavia’s ter preventie van Myiasis (madenziekte).
Myiasis bij konijnen en cavia’s wordt vooral veroorzaakt doordat ontlasting of urine aan de achterkant blijft vastzitten. Dit trekt vliegen aan om eitjes te leggen. De maden uit de eitjes eten zich door de huid heen en kunnen een bloedvergiftiging of infecties veroorzaken, waardoor het dier binnen 24 uur kan sterven.
Let op, dit product doodt de eitjes en maden van de vlieg die Myiasis veroorzaakt; niet de volwassen vlieg. Gebruik van Anti-Myiasis wordt aanbevolen in de periode dat de blauwgroene bromvlieg actief is. Afhankelijk van de weersomstandigheden is dit meestal april t/m november. Als u maden waarneemt op het dier dient u direct contact op te nemen met de dierenarts.

Gebruiksaanwijzing
Verwijder eventuele ontlasting en zorg voor goede hygiëne in het hok. Spray de juiste hoeveelheid (zie tabel) op de achterzijde van het dier. Begin onder de staart / tussen de achterpoten. Daarna vanaf de staart tot het midden van de rug. Baden kan de werking van het middel verminderen.

Tijdens de periode dat de blauwgroene bromvlieg actief is maandelijks behandelen (afhankelijk van weersomstandigheden meestal april t/m november). De behandeling niet binnen 4 weken herhalen.

Dosering:
Lichaamsgewicht in kg - Aantal keer sprayen

Diergeneesmiddel vrijgesteld van registratie.


BIOPECT ANTI-DIARREE 2,5KG

0,5 - 1,05
1,0 - 1,57
1,5 - 3,09
> 3,015

BEAPHAR ANTI MYIASIS (MADENZIEKTE) 75ML

  • Artikelnummer: 1908235
  • Beschikbaarheid: 1
  • €14,95

    per stuks
  • Excl. BTW: €13,72

Tags: vliegen bij konijnen, maden bij konijnen