• PrimeVal Parasite Spray 500ml

PrimeVal Parasite Spray 500ml


PrimeVal Parasite Spray immobiliseert parasieten zoals mijten, luizen, teken, muggen en vlooien op puur fysieke wijze. De toegevoegde Aloë Vera ondersteunt bij het behoud van een gezonde vacht en huid. De spray heeft een verzorgende werking op de vacht gedurende 8-10 dagen.

Wanneer geschikt?


- Geschikt voor gebruik bij een besmetting met parasieten.
- Tevens geschikt voor preventief gebruik.
- Niet gebruiken op beschadigde huid en drachtige/lacterende merries.

Gebruiksaanwijzing voor preventief gebruik
Spray tot de vacht licht vochtig is, verdeel met een harde borstel over de vacht en laat drogen. Behandel ook de manen en staart.

Gebruiksaanwijzing bij een besmetting met parasieten
Na de eerste behandeling, vacht laten drogen. Daarna grondig spoelen met water. Wacht tot de vacht weer droog is en behandel het dier daarna nogmaals zonder na te spoelen.

De ingrediënten en de werking


PrimeVal Parasite Spray bevat een combinatie van o.a. Dimethicon en Aloë Vera. Deze ingrediënten leveren een positieve bijdrage aan de huid en vacht. We lichten de werking graag wat verder toe.

Dimethicon (Siliconen)
Het belangrijkste bestanddeel van de PrimeVal Parasite Spray is Dimethicon, een siliconensoort. Wanneer ongedierte (bijvoorbeeld mijten, luizen, teken, muggen en vlooien) in aanraking komt met deze stof, vormt zich een plakkend laagje en worden de gewrichten geblokkeerd. Dit heet immobiliseren. Bewegen wordt voor de parasieten onmogelijk en ze vallen van het paard of kunnen makkelijk uitgeborsteld worden.

Dimethicon is niet giftig en is geen insecticide, de werking is puur mechanisch.
Omdat insecten en mijten moeten bewegen om te kunnen ademen, zullen ze wanneer ze geïmmobiliseerd zijn door Dimethicon sterven. Daarnaast geeft de Dimethicon een zijdezacht en glad gevoel aan huid en haar.

Aloë Vera
Aloë Vera bevat glucomannan, dat de vorming van nieuwe huidcellen en de aanmaak van collageen stimuleert. De rustgevende werking van Aloë Vera helpt de huid zichzelf te herstellen en glucomannan stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid elastisch en soepel blijft.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

PrimeVal Parasite Spray 500ml

  • Artikelnummer: 1495359
  • Beschikbaarheid: 6
  • €14,95

    per stuks
  • Excl. BTW: €12,36

Tags: spray tegen luizen, mijten, vlooien, muggen, parasieten bij paarden